Добредојдовте на веб страницата на ПСИО

Добредојдовте на веб страницата на ПСИО

Добредојдовте на интернет страната на Прв Скопски Извиднички Одред. Ова е вистинското место да се информирате кои сме, што работиме, да се запознаете со нашите пријатели и поддржувачи, тековни активности, проекти и се што Ве интересира за извидништвото.

Read more

За извидништвото

„Една недела живот на камп вреди шест месеци теоретско предавање во училница“ „Човекот кој не ја гледа убавината на природата губи половина од задоволствата на животот“

Robert Baden Powell Chief Scout

Последни новости

 • Прирачник – програма за животната средина, активности и факти

  Прирачник – програма за животната средина, активности и факти

  Прирачникот Програма за животна средина, активности и факти е адаптирана и преведена верзија на документот од Светска извидничка организација WSEP Resource Book кој има за цел да им помогне на младите извидници, фасилитатори, едукатори преку интересни активности и факти даПовеќе »
 • „Петтиот елемент“

  „Петтиот елемент“

  Отворен повик за 20 млади учесници на престојниот летен камп „Петтиот елемент“. Кампот е дел од истоимениот проект спроведуван од Прв Скопски Извиднички Одред, а финансиран од Фондација Отворено општество – Македонија. Целта на проектот е создавање на позитивна срединаПовеќе »
 • Годишен извештај за 2020 година

  Годишен извештај за 2020 година

  Го објавивме нашиот годишен извештај за 2020 година🌿. И покрај големите предизвици кои настанаа заради новиот корона вирус Ковид 19, може да бидеме горди на нас и сепак заклучиме дека сме имале година навистина полна со активности, иако далеку помалкуПовеќе »
 • КАЛЕНДАР 2021г.

  КАЛЕНДАР 2021г.

  Како и секоја година Прв Скопски Извиднички Одред подготви календар за престојната година со извиднички мотиви од своите тековни годишни активности. Оваа година повторно со нешто ново и различно од минатите години. Со поддршка на Град Скопје и нашите пријателиПовеќе »
 • 10 Декември, Ден на човековите права

  10 Декември, Ден на човековите права

  На 10 декември во 1948 во Генералното собрание на Обеиднетите нации (ОН) беше усвоена Универзалната декларација за човекови права, камен темелникот на универзални вредности и стандарди за заштита и почитување на човековите права. Сите луѓе се универзално еднакви и специфичноПовеќе »
 • сите различни сите еднакви

  сите различни сите еднакви

  Во моментов изработуваме прирачник со чекор по чекор активности кои имаат за цел да ја поддржат работата на наставниците, фасилитаторите, водачите и сите младински работници на тема човекови права како: дискриминација и толеранција, родова еднаквост и меѓукултурен дијалог.Како дел одПовеќе »

Како непрофитна организација, ние се потпираме на општествената одговорснот, љубезноста и дарежливоста на нашиот донатор.

Вашата поддршка значи многу за нас и ние сме благодарни за сите досегашни и идни примени донации.

ДОНИРАЈТЕ

Последни или Селектирани Активности

Ако сакате да ги погледнете дел од нашите активности...

Рисови – Добро дело 2020
Зимски камп 2020 – Пониква
Есенски БИВАК – ЕКО авантура 2019